Liefde begint met de moed jezelf te laten zien

De basis van een partnerrelatie is de gevoelsmatige en emotionele verbondenheid. We komen tot leven als we ons verbonden voelen met onszelf en de ander.

De relatie verandert voortdurend. Als mens ontwikkel je, groei  je naar meer volwassenheid, zelfstandigheid. Elke levensfase  brengt nieuwe beweging.

Het vraagt soms te vertragen, stil te staan: ‘hoe doen we het met elkaar? ‘ Als dat niet gebeurt kan het zijn dat je van elkaar afdrijft, kunnen er momenten zijn dat de liefde minder stroomt.

Op de achtergrond, veelal verborgen, spelen hechtingsproblematiek  en ingrijpende of traumatische gebeurtenissen binnen het gezin vaak een belangrijke verstorende rol.

Hierdoor  word je sneller geraakt in pijnlijke gevoelens van niet gezien, gehoord en gewaardeerd te worden door de ander, buitengesloten en in de steek gelaten te worden.

Als we daarop reageren met ons hart te sluiten, we de pijn en onze werkelijke behoeften niet bespreekbaar maken, er schaamte is of schuldig voelen, we confrontaties willen vermijden, het te bagatelliseren … kan je in patronen terecht komen  van (terug)trekken of verharden, je best te doen, aan te passen, het ergens anders in te zoeken, het buitenhuis te zoeken, vreemd te gaan, te verzanden in emoties van boosheid en angst en raak je elkaar alleen maar meer kwijt.

Het is hoe we het vaak doen, uit pure onmacht en vaak uit bescherming, om maar niet de pijn te hoeven voelen, niet gekwetst te worden en raakt aan thema’s als vertrouwen, vrijheid, verbinding, intimiteit, seksualiteit, ontvangen, balans in geven en nemen.

Vanuit kwetsbaarheid ontmoeten

Elkaar weer raken

De begeleiding is gericht op het weer zoeken naar contact en verbinding vanuit kwetsbaarheid. Het begint met weer leren werkelijk naar elkaars verhaal te luisteren en stil te staan bij waar je elkaar niet meer weet te bereiken, stil te staan bij wat geraakt wordt, de pijnpunten en patronen die in de weg staan in  het delen van wezenlijke (hechting) behoeften.

De begeleiding wordt zo nodig ondersteund met ervaringsgerichte oefeningen, waarbij  thema’s als grenzen, afstand en nabijheid, conflict of harmonie, aanpassen of ontwijken, leiden en volgen, leunen en steunen, communicatie zodat de dynamiek in de relatie niet alleen begrepen, maar ook gevoeld wordt.

Stroom mij

Dat je water wordt, dat je natter wordt, trager wordt, later wordt

Dat je eindeloos wordt, eindeloos blijft, al is het voor even

Dat je werelds wordt, dat je zeeën struint en duinen kruint

Dat je bergen doet zinken, mij verdrinkt

Stroom mijn liefste, ik waag me, ik waan me, in traag water …

Vragen of een afspraak maken?

Bel 06 128 232 23 of stuur een mail naar info@haptotherapie-bertadolfsen.nl

© Copyright - Haptotherapie Bert Adolfsen | Kruse BC